28. juuli 2009

Eesti pensionäride elujärg üks halvimaid Euroopas, kas varsti maailmas?


Eurostati andmetel on Eesti pensionäride olukord niivõrd hull, et kehvemini elavad Euroopa Liidus üksnes Küprose pensionärid. Lätiga oleme umbes sama pulga peal.

Kõik, kes vähegi avatud silmadega Eesti ühiskonnas elavad, teavad seda, et Eesti pensionäride olukord ei ole hea. Kuid, et olukord on nii hull, seda vaevalt paljud endale ette kujutasid.

Meid on lollitatud juttudega, et kohe on Eesti isevoolu teed jõudmas Euroopa rikaste riikide hulka ja et kui piisavalt pingutame euroraha nimel, siis saame garanteeritud majanduskasvu justkui iseenesest. Heaolu ja sotsiaalsete garantiide kasv on iseenesest mõistetav nähtus, mis kaasneb meie majandustõusuga.

Paraku on reaalsus kujunenud hoopis teistsuguseks, kui lausliberaalne valitsus on meile seda jutlustanud. Oleme sügavas majanduskriisis, meie pensionärid on Euroopa ühed vaeseimad ja meil puuduvad igasugused väljavaated oma majandusolusid kiirelt parandada.

Mida teeb selles olukorras parempoolne valitsus? Reformierakond ja tema järgijad on hakanud sõna võtma sellel teemal, et pensione alandada või siis maksustada. Kuhu me nii tüürime? Kas tõesti sinna, et Euroopa praktiliselt kõige vaesemad pensionärid veel vaesemaks muuta? Kas Ansip üritab selles küsimuses ka ehk maailmarekordit?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar