27. juuli 2009

Suvine peiteperiood


Eesti majanduses on suvi. Eesti poliitikas on suvi. Keskerakonna Riigikogu fraktsioon sai kokku vajaliku viiendiku Riigikogu liikmete häältest, et kutsuda kokku erakorraline istung käibemaksuteema aruteluks 3. augustil. Keskerakond ei saa mingil viisil leppida sellega, et käibemaksuseaduse muudatused rakendati nii lühikese etteteatamistähtajaga ja et nii ettvõtjad kui ka lõpptarbijad jäetakse selle koormaga omapead. Keskerakond peab vajalikuks leida lahendusi ja leida neid kiirelt.

Kui käibemaksuteema kõrvale jätta, siis on tegemist Eestile omase suvise vaikeluga. Poliitikas toimub üritusi vähe. Majandus tiksub ka omasoodu, küll süvenevate probleemide rütmis, kuid ilma suurema kisa-kärata. Kodumajapidamised proovivad ka mõelda pigem puhkusest, kui eluprobleemidega toimetulekust – niivõrd, kuivõrd see muidugi võimalik on. Kõrvaltvaatajale võib jääda mulje, et majanduskriisi hävitustöö on lõppenud ja saabunud on rahu.

Tegelikult on muidugi olukord pigem selles, et täna on tegemist ikkagi suvise peiteperioodiga. Peiteperiood kestab juuli ja ka augusti. Septembris kistakse aga probleemid uuesti päevavalgele ja kahjuks siis juba märksa teravamalt, kui need kevadel päevakorras olid. Midagi ei ole ju paremaks läinud. Pigem on kaotatud mitmeid kuid selleks, et majanduskriisi vastu midagi ette võtta.

Tulenevalt sellest ongi väga oluline, et Keskerakond on otsustanud olla aktiivne ka suvel – mure Eesti tuleviku pärast ei võimalda meil aega maha võtta ja lihtsalt puhata. Me peame kasutama meile antud aega maksimaalselt ja mitte laskma ennast uinutada suvisel majandusprobleemide peiteperioodil. Ka teised vastutusvõimelised poliitilised jõud võiksid meie eeskuju järgida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar