21. juuni 2009

Pensioni ei tohi puutuda


Tänane meedia refereerib IRL-i naiskogu seisukohta, et pensionikärbete vajalikkuse ignoreerimine viib riigi pankrotikursile. IRL-i naised leiavad, et tänased sotsiaalkulutused käivad Eesti riigile ja maksumaksjatele lähematel aastatel selgelt üle jõu.

Neid seisukohti lugedes tekib mitu küsimust. Esiteks on ju IRL olnud valitsuses ja juhtinud olulisi miniteeriume kogu selle perioodi, kui Eesti on pankrotikursile sattunud. Eesti mitte ei satu pankrotikursile, vaid on seal juba täna. Sinna on jõutud IRL-i osalusel. Kuidas nüüd äkki on hakanud IRL-i naised pankrotiohus süüd nägema meie pensionisüsteemil?

Teiseks, kas koalitsioonierakond IRL ei ole alustanud hiilivat rahva ettevalmistamist pensionialandusteks kasutades selleks oma nõrgema tiiva – naiskogu – sissetoomist? Naised ei ole ühiskonnas tavaliselt selliseks jõuks, kes asja eest teist taga asuvad õõnestama oma sotsiaalse turvalisuse tulevikku. Seega, selleks on ikkagi konkreetne põhjus erakonnast antud.

Ühesõnaga pensioni kallale mineku uudise näol on tegemist järjekordse sammuga meie riigi jätkusuutlikkuse ja usaldatavuse vastu. Pensionisambad juba lõhuti, nüüd siis jätkatakse pensionsüsteemi alustalade õõnestamist. IRL-i naiskogu võib küll väita, et pensionide hoidmisest on tähtsamad noorte perede töökohad – jättes mulje, et justkui need eesmärgid oleks kuidagi vastuolulised ja üheaegselt saavutamatud – kuid ka oma elu ja töökohta valivate noorte perede jaoks on tähtis, et vanaduspõlves tehtud tööaastate eest ka turvalisus tagatakse.

Milles on süüdi Eesti inimesed, et valitsus pensionide kallale tahab minna? Milles on süüdi oma elu ja tööaastad Eestile pühendanud pensionärid, et tänase valitsemissuutmatuse tõttu nende raha võetakse? Ka nendele küsimustele võiks IRL-i naiskogu vastata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar