7. juuni 2009

Vali 104


Täna on europarlamendi valimised. Enamikel Eestis elavatel inimestel on täna seoses sellega palju tegemist. Inimesed valivad, jälgivad tulemusi. Paljud on ametis valimiste korraldamisega ja kandidaatide toetamisega.

Need valimised on Eestile olulised. Mis sest, et europarlament ja selles mõttes kohalikust igapäevapoliitikast pisut kaugel seisev teema. Samas on meie esindatus Euroopas täpselt sama oluline kui sisepoliitilised teemad. Seega valigem südamega ja ärgem jätkem valikuid saatuse hooleks.

Muidugi ei lahenda valimised veel otseselt meie igapäevaprobleeme ja probleeme on meil palju. Niipea, kui valimised läbi saavad ja uus nädal koidab, peame jälle tööle hakkama selle nimel, et me kõik oma murekohad üle vaadatud saaksime.

Eesti sisepoliitikas on muidugi kõige kesksemaks teemaks praegu eelarve. Parempoolne koalitsioon on oma puuduva majanduspoliitikaga viinud meid Eesti ajaloo kõige tõsisema eelarvekriisi lävele. Iga päevaga on eelarves probleeme üha rohkem ja lahendusi üha vähem.

Järgmine nädal on Riigikogus palju tööd. Peamiseks võtmesõnaks on ikkagi eelarve. Sellele tuleb järgmine nädal pühenduda nii Toompeal olles, blogis kirjutades kui ka muid poliitilisi ülesandeid täites. Täna aga valime.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar