2. aprill 2009

Ansip pankrotistab Eesti riigi


Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on tänases Äripäevas avaldanud mahuka ja põhjapaneva arvamusloo „Ansip ajab riigi pankrotti.” Lugu on saanud väga suure avalikkuse tähelepanu osaliseks. Äripäev online serveris refereerituna on artikkel kiirelt ja konkurentsitult tõusnud loetavuse TOP-i tippu ja kommenteerimise TOP-i tippu. Loo loetavus näitab üheselt, et Edgar Savisaar on jälle suutnud tabada ühiskonna valupunkti otse kümnesse ja seega ühiskonna nagu unest äratanud.

Oma loos toob Keskerakonna esimees välja sündmuste võimaliku arengu, kuidas Reformierakond ja pankrotihaldurist peaminister Andrus Ansip Eestile Euroopa Investeerimispangalt laenu võttes võivad riigi pankrotiseisu viia.

Savisaar leiab, et võimalikud on kaks erinevat Reformierakonna tegevusvarianti:

1. Reformierakonna koalitsioon ei ole pädev hindama, millise olukorra na miljarditelaenu võtmisega, devalveerimisega ja puuduva majanduspoliitikaga Eesti majanduses loovad. Nad elavad üks päev korraga ja kulutavad kogu energia pelgalt võimul püsimiseks.

2. Reformierakondlased prognoosivad Eesti riigi pankroti saabumist ette, kuid loodavad lihtsalt sellele, et pankrot saabuks sellel hetkel, kui nemad parasjagu võimul ei ole. Enne võimult minekut pumpaks Reformierakond Eesti majandusse hulgaliselt laenuraha ja näitaks seega ennast igati heategelikult. Pärast pankroti saabumist prooviks Reformierakond uuesti võitjana/päästjana võimule minna.

Kui järele mõelda, siis on tegemist väga realistlike stsenaariumidega. Lihtsalt igapäevaelus kõige selle peale kahjuks ei tule. Hea, et inimesed peavad vajalikuks selle üle nüüd aktiivselt arutada ja oma mõtteid välja öelda. Kaua neid Reformierakonna trikke ikka taluda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar