1. aprill 2009

Keit Pentus soovib astuda Keskerakonda


Peale seda, kui Keit Pentus Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadiks sai, on ta ennast Tallinna eluga sisuliselt kurssi viima hakanud. Ta on näiteks avastanud Tallinna venekeelse elanikkonna ja saanud aru (vähemalt ta väljendab ennast sellisel viisil), et ka nende huvid vääriksid järgimist.

Pentus on hakanud märkama, et Tallinn on kaasaegne, turvaline ja igas mõttes euroopalik pealinn. Pentus leiab, et Tallinnat on juhitud igal viisil hästi selleks, et Tallinnast saaks aastal 2011 kõigi aegade edukaim Euroopa kultuuripealinn.

Majandusliku poole pealt on Keit Pentus silma peale visanud Tallinna suutlikkusele edukalt võidelda majanduskriisiga. Olles ennast kandideerimaks ette valmistamas on Pentus süvenenud nüanssidesse ja leidmas, et Tallinn tuleb omadega toime märksa paremini, kui Eesti riik – eelkõige peab Pentus vajalikuks jätkata sotsiaalprogrammidega, mis on mõeldud hädasolijate aitamiseks ja tööotsijate nõustamiseks.

Siinkohal ei saa üldse välistada, et kuna Keit Pentus on asjaolude sunnil viimastel nädalatel pidanud ennast kurssi viima Tallinna elu tegelikkuse ja reaalsusega, siis hakkab ta Tallinna linnavõimu üha rohkem eeskujuks seadma – nagu praegu juba kultuuri ja sotsiaalprogrammide osas teeb. Sealt on veel vaid väike samm Pentuse kandideerimisest loobumiseks tänase linnavõimu kasuks ja avalduse esitamiseks Keskerakonda astumiseks. Ja kui Pentus Keskerakonda väga tahab, miks siis mitte teda kvalifitseerumise korral vastu võtta. Loomulikult peab ta enne Reformierakonnast välja astuma.

1 kommentaar: