4. aprill 2009

Laupäeval Tamsalu sotsiaalkatastroofist


Laupäevane meedia oli täis juttu Tamsalu valda ähvardavast sotsiaalkatastroofist. Majanduslangus on vallas tekitanud töötuse plahvatusliku kasvu ja toimetulekutoetuste taotlejate hulga järsu suurenemise. Töötus on viimastel kuudel kasvanud üha kiirenevas tempos. Inimestel lõpevad elatusallikad ja nad on stressis. Suur osa elanikke elab paneelmajades ja nad ei suuda katta kommunaalkulusid.

Tamsalust kirjutatakse täna, kuid see koht ei ole ainuke probleemne asukoht Eestis. Neid on veel ja kahjuks ilmselt tuleb juurde. Valitsus sisustab aega enda võimu kindlustamisega ja eelarve kärpimisega. Sisulisi majanduslahendusi meie väikeste kohtade probleemide lahendamiseks ei paista kusagilt.

Kas nii jääbki? Ilmselt mitte. Varem või hiljem tuleb inimestele julgeda silma vaadata ja lahendusi välja töötada. Probleemid ei laabu iseenesest. Küsimus on lihtsalt selles, et millal saabub Eesti parempoolsete poliitikute teadvuses see hetk, kui probleem väärib tegutsemist.

Vastutustundlik pool poliitikustest peaks aga üha suuremal määral hakkama rahvast üles kutsuma selleks, et ühineda meie probleemide lahendamise nimel. Heaks eeskujuks võiksime võtta kasvõi Tallinna linna poolt välja töötatud mahuka abipaketi. Kui Tallinn suudab, miks siis terve Eesti ei peaks suutma. Kutsun üles selle nimel töötama, et lahendused jõuaksid kõigi peredeni ja toetaksid kogu Eestit ning seda vaatamata parempoolse valitsuse ükskõiksusele.

2 kommentaari:

  1. Mingi tüüpiline keskkerakonna sisutu mula? Palun tule nüüd sealt edgari selja tagant välja ja räägi asjast. Mul, kui poliitika võõral (ja teie erakonna tegemiste tõttu ausaltöeldes ka asja pärast) on mõned küsimused:

    * Kui valitsus tegeleb teie sõnu võimu kindlustamisega siis mis asi on Tallinnas linnaosade kaotamine?

    * Kas saaks üldise jutu asemel selle võimu kindlustamise osas näiteid tuua? Seda et see või too kindlustab/lammutab jne räägivad kõik. FAKTE tahaks!

    * Kui Tallinn aka Keskerakond tegi mingi paketi mis peaks sobima eestile, kuidas siis seletate kohutavaid kulusid enesepromole, suuri palku jne. Ja kui see pakett peaks töötama, sisi miks linnaeelarve on lõhki ja linn pankroti ääre peal?

    * Jutust on selgelt aru saada, et rohi eesti (JA MAAILMA) majanduse päästmiseks on olemas. Paljun, tutvusta DETAILE!

    VastaKustuta
  2. Selliseid Tamsalu laadseid kohti on Eestis palju, kui nendega riigi tasemel tegelema ei hakka, siis läheb varsti elu päris hulluks. Jõudu.

    VastaKustuta