22. aprill 2009

Inimesed põgenevad Eestist


Tänane Postimees kirjutab, et Eestist kolivad ära parimas tööeas inimesed. Viimase kuue aasta jooksul on olnud lahkumine väga suur ja minejad on väga haritud ning konkurentsivõimelised töötajad.

Peamiselt on mindud Soome, sest keel on lihtsam omandada ja ka keskkond on nagu pisut kodusem. Palju on mindud ka Saksamaale ja Venemaale.

Lisaks kirjutab Postimees täna sellest, et Läti Ülikoolis valminud uuring prognoosib Balti riikidest uut emigratsioonilainet, milles elanike väljaränne saab olema samaväärne rekordilise 2005. aastaga. Peamiseks motivaatoriks Balti riikidest lahkumiseks on kiirelt suurenev tööpuudus.

Ühesõnaga me juba oleme kaotanud palju inimesi ja prognoosid näitavad, et hakkame veel kaotama. Kuidas me sellisel viisil siis oma riiki ikkagi arendame ja majandust üles ehitame? Kui jätkub Ansipi valitsuse põhimõte, et kõik otsused tuleb teha inimeste arvelt, siis me ei jõua ju mitte kusagile. Või on praegune valitsus juba edasisest võitlusest loobumas ning alla vandumas?

Kõik, kellel vähegi Eestimaa saatus korda läheb, peaksid väga tõsiselt mõtlema selle üle, mida me koos saaksime teha selleks, et meil kõigil oleks hea siin elada ja teineteise eest seista. Kui prognoose uskuda, siis varsti ei pruugi siin lihtsalt enam elada inimesi, kellega koos midagi teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar