21. aprill 2009

Reformi ja Ansipi majanduspoliitika maha kantud - Kesk ja Savisaar õigel teel


Eesti majanduspoliitika on saanud tugeva kriitika osaliseks. Õigemini on saanud tugeva kriitika osaliseks Reformierakonna poolt aastaid propageeritud ja ellu viidud minnalaskmise poliitika, mida ongi raske majanduspoliitikaks nimetada.

Eile avaldas oma ajalooliselt esimese majanduspoliitilise ülevaate Eestist OECD. Organisatsioon põrmustab Reformierakonna poolt senimaani ellu viidud majanduspoliitilised sammud. Rahul ei olda eelarvepoliitikaga, maksupoliitikaga, ettevõtluspoliitikaga jne. Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar on oma blogi tänases kandes OECD temaatikat väga tõsiselt käsitlenud ja Reformierakonna hävingu asjaolud kandikul kätte toonud. Soovitan kõigil lugeda.

Ühesõnaga oleme oma majandusega jõudnud sinnamaale, kus suured ja mõjuvõimsad rahvusvahelised organisatsioonid hakkavad sellisel määral sõna võtme Reformierakonna vastu ja Keskerakonna väärtuste poolt. Asi kipub väga minema sinnamaale, et kui me oma riiki ise juhitud ei saa, siis tulevad teised seda juhtima. Täna küll veel tugevate soovituste ja nõuannete tasandil.

Hea on, et OECD seisukohad on avalikkuse ette jõudnud ja inimesed saavad oma arvamust kujundada. Raportis on palju asju, mille üle sügavalt mõelda ja mida Keskerakond on ka ammu pakkunud. Kui aga kohalikke algatusi pole lausliberalistide poolt senimaani „pädevaks” peetud, siis läbi OECD poolt väljaöelduna võiks Keskerakonna seisukohti ikka rohkem kuulda võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar