6. aprill 2009

Valitsus plaanib maksudega petta – kasutada maksuraha mitte eesmärgipäraselt


Parempoolse koalitsiooni uue töölepinguseaduse jõustumine läheneb ja üha rohkem on seoses sellega ärevust õhus. Lisaks sellele, et uus töölepinguseadus annab hävitava hoobi meie töökohtadele ja töötajate sotsiaalsetele garantiidele, lõhub see ka töötukassa.

Nimelt on oht, et lõpeb otsa töötukassa raha ja seda ka siis, kui viiakse läbi töötuskindlustuse maksu tõus 0.9 protsendilt kolmele. Ainuke asi, kuidas parempoolne valitsus suudab ja soovib olukorrale reageerida, on lihtsalt 1. juulist töötutele kehtima hakkavad uued hüvitised edasi lükata.

Ühesõnaga koalitsioon saab hakkama huvitava kombinatsiooniga – tõstame makse selleks, et maksta hüvitisi, kuid hüvitised ise lükkame edasi. Valitsus otsustab inimestelt teatud eesmärgiga raha korjata, kuid siis tegelikult seda raha selle eesmärgi hüvanguks ei kasuta. Valitsus on seejuures isegi nii nahhaalseks läinud, et isegi ei hoidu seda avalikult välja ütlemst. See on täiesti uus kvaliteet Eesti poliitikas.

Tulemus on milline? Maksukoormus kasvab, sotsiaalsed garantiid vähenevad, toimetulekuprobleemid suurenevad, inimesed kaotavad ühe rohkem usu Eesti riigi toimetulekusuutlikkusse ja kogu meie majandus läheb üha kiirenevalt allamäge.

Sellist informatsiooni jälgides tekib paratamatult küsimus, kas ühel päeval saabub ka see olukord, kui meil siin riigis jälle mõistlikku poliitikat aetakse ja me taas ülesmäge minema hakkame.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar