17. aprill 2009

Kuriteod kasvavad, kindlustatus väheneb


Üha rohkem on viimasel ajal uudiseid, et sagenevad vargused, röövimised, ärandamised. Üha rohkem on juttu ümbrikupalkade taastumisest ja muud liiki maksupettuste sagenemisest. Politsei manitseb inimesi olema eriti hoolsad ja mitte sattuma varastele kergeks saagiks.

Majanduslangus mängib selles kuritegevuse aktiviseerumise trendis kindlat ja peamist rolli. Kui suur osa ühiskonnast satub majandusraskustesse, siis paratamatult pöördub teatud hulk inimesi kuritegelikule teele, see on seaduspära ja seda on paljud maailma uuringut tõestanud.

Eesti Kindlustusseltside Liit ütleb täna ajakirjanduse vahendusel välja seisukoha, et inimeste ja ettevõtete kindlustushuvi väheneb, mis omakorda toob kaasa suuremad riskid. Kindlustust on ju eelkõige vaja majanduslanguse perioodil, kui kõik riskid on tavapärasemast märksa suuremad.

Ühesõnaga kaks teineteist toetavat arangut leiavad aset samaegselt – suurenevad varadega kaasnevad riskid ja väheneb varade kindlustatus. Tulemuseks on kahjumid ja üleüldine varanduslik allakäik.

Mimetatud kaks trendi on vaid väike osa majanduslangusega kaasnevatest protsessidest. Neid on veel, kuid nende koosmõjus avaldumine võimendab kõiki negatiivseid arenguid veelgi. Kahjuks on selline allakäik tänases Eestis paratamatus seni, kuni suudame meie majanduse tõusule pöörata.

Igal juhul on ilmnevad märgid tõendiks sellest, et majanduslangus hakkab üha suuremal määral reaalselt kohale jõudma. Mida edasi, seda suurem hulk inimesi ja valdkondi tunnetavad langust vahetult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar