8. aprill 2009

Tallinn peab oma abipaketti kopeerima kõigile


Tänavu märtsis kasvas töötus veebruariga võrreldes 18.5%. Registreeritud töötuid tuli ühe kuuga juurde 8564 inimest. Võrreldes 2008. aasta märtsiga kasvas töötute arv 220%. See on väga suur hulk inimesi – Eestis on väga palju selliseid asulaid, mille elanike arv pole kunagi 8564 inimeseni tõusnud.

Kokku on meil siis selle aasta 31. märtsi seisuga tööturuametis registreeritud 54 979 töötut, mis teeb 8.4% tööjõust vanuses 16 aastat kuni pensioniiga.

Tänases Eesti Päevalehes räägib peaministri majandusnõunik Aare Järvan, et Eesti ettevõtted teevad õigeid asju, kuid neid lihtsalt ei osteta – Eesti tööinimese teeneid lihtsalt ei vajata. Järvan arvab, et töötajate ümberõpe on vajalik, kuid tänases tööturu olukorras väga rahmeldama ka ei tohi hakata – järsk muutus võib asja hullemaks ajada.

Prognoosid näitavad, et meie olukord tööjõuturul võib paranema hakata 2012-2013 aastal. Seniks aga võib meie töötute arv mitmekordistuda.

Valitsus on seisukohal, et rahmeldada ei tohi ja tuleb lasta asjadel isevoolu minna.

Tallinna linn seevastu on astunud jõulisi samme töökohtade loomise suunas. Ühiskond on Tallinna abipaketi hästi vastu võtnud, vajalikuks tunnistanud ja seda kiidab isegi tavaliselt Keskkerakonda vaenulikult suhtuv meedia.

Kuna kogu Eesti ei saa elada Tallinnas, siis tuleb leida kiirelt võimalusi, kuidas Tallinna abipaketti kopeerida ka kõigisse teistesse omavalitsustesse. Ja seda enne, kui prognoositavad katastroofid kohale jõuavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar