10. märts 2009

Jää Tallinna linna majanduses


Eile tabas kogu Eestit tõsine jää. Tallinna tänavapuhastajad töötasid täisvõimsusel – linna viies puhastuspiirkonnas tegutsesid 39 sahkpuisturit ja 22 traktorit. Ööpäeva jooksul on Tallinna tänavatele puistatud 132.3 tonni kloriide ja kolm tonni sõelmeid.

Eriti hull oli olukord aga Lõuna Eestis. Tartu traumapunkt oli libedusega kukkunud ja viga saanud inimestest umbes – ooteaeg võis küündida 3 kuni 4 tunnini. Liiklusavariisid oli tavapärasest rohkem. Lõuna Eestis oli häiritud postiteenuste osutamine.

Kõik me ootame suurt kevadet, kuid tegelikult tabab meid selline jää. Olukord on sümboolselt võrreldav nii Tallinna kui ka mujal Eestis majanduses tomuvaga. Me ootame kogu aeg, et tuleks need päikesekiired, mis meie mustade majandusuudiste sekka midagi positiivset tooks. Samas vastandume hoopis saabuva majandusliku jääajaga.

Mida teha. Jääb loota, et meil leidub nutikust ja arusaamist jääga toime tulla, nagu lisatud pildil noor ilmakodanik on leidnud tee teistpoolt pinki. Kuna tee aseme on ohtlik jää, siis tuleb minna sealt, kus teed pole. Ka meie majanduses peame leidma uusi radu, mitte üritama alla vanduda saabuvale jääajale. Noortes on leidlikkust, kuid nemad kahjuks ei juhi meie tänast majandust. Ka vanemad inimesed peaksid sama avatult mõtlema hakkama ja majanduses teistpoolt pinki minema.

5 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Väga teemakohane lugu...

    VastaKustuta
  3. Tegelikult väga hea lugu.

    VastaKustuta
  4. Riigikogu inimesed peaksid välja pakkuma, mida teha selleks, et majanduses jääajast mööda saada. Diskussiooni algatamine on igati tänuväärne teema.

    VastaKustuta
  5. Hea, et kevad viimaks tuleb.

    VastaKustuta