8. märts 2009

Naistepäev poliitiliseks tööriistaks


Naistepäev on Eesti ühiskonnas tähtsaks sündmuseks, on seda varemalt olnud ja on tõenäoliselt ka edaspidiselt. Naistepäev ei sõltu hetkel võimulolevast koalitsioonist ega ka sellest, kas majanduses on parasjagu langus või tõus. Loomulikult kõik see mõjutab pidupäeva meeleolu, kuid naistepäev jääb naistepäevaks.

Naistepäev on mõeldud naistele, kuid eelkõige on see päev suunatud üldinimlikele väärtustele. Naised on koduhoidjad ja oma lähiümbruse eest hoolitsejad. Et olla naistepäeva väärilised peaksime vaatama, mis leiab aset meie igapäevases elukeskkonnas, kus me iga päev töötame, elame, lapsi kasvatame ja tulevikuplaane seame.

Olen seda meelt, et naistepäeva peaks poliitikast lahus hoidma. Eriti igapäevasest räpasest poliitikast. Samas, kui naistepäeva puhul midagi soovida, mis võiks meie elu siin riigis paremaks muuta, siis sooviks seda seoses lastega.

Mustamäe seisukohalt oleks oluline näiteks tähelepanu juhtida Männi pargile. Seal on palju laste heaks tehtud, kuid samas sealsed atraktsioonid ka lagunevad ja vajavad pidevat hooldamist. Hooldamisega ka pidevalt tegeletakse. Samas on ikkagi võimalus meie laste heaks palju rohkem teha, kui seni.

Naiste jaoks on oluline koduümbrus. Kõik, kellel on lapsed ja elavad Mustamäel, vajavad kohti mängimiseks, nagu on Männi park. Tuleks vaadata Mustamäe laste vabaaja veetmise võimalusi ja ka Männi parki just selle pilguga, et alati on võimalik veel midagi paremini teha, mõned asjad remontida ja meie laste arengule täiendav positiivne tõuge anda. Mõtleks naistepäeval sellistele teemadele ja meie lapsevanemad on meile toetuse eest tänulikud.

2 kommentaari:

  1. Tore lugeda, et Helle sarjab kohukesekuningat Edgarit, kes muutis emadepäeva kaardiga naistepäeva poliitiliseks tööriistaks...

    VastaKustuta
  2. Hea on, kui inimestel on ka muud väärtused, kui lihtsalt poliitiline demagoogia.

    VastaKustuta