11. märts 2009

Pentus peab õppima, mitte linna juhtima


Keit Pentus sai Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadiks. Pentus on lubanud Tallinna linnapeana anda endast parima, et Tallinnast saaks kaasaegne, turvaline ja igas mõttes euroopalik pealinn. Eesmärgid on igati positiivsed ja järgimist väärivad, kuid kuidas on lood Pentuse suutlikkusega neid eesmärke saavutada, milline on tema vastav elukogemus ja kas tal on olemas vajalikud teadmised?

Keit Pentus on noor ja aktiivne, kuid Tallinn vajab täna kogemust, mida Pentusel ei ole. Tallinn vajab elukogemust. Tallinn vajab oskusi, mida nii noor inimene lihtsalt oma väheste eluaastate tõttu ei ole saanudki omandada. Noorus pole süü ja seda ei tohi ette heita, kuid kui ühiskonnas on olemas suurema elukogemusega kohasemaid juhte, siis tuleks täna pigem neid eelistada.

Tänases majandussituatsioonis ei ole õige usaldada Tallinna linna juhtimist piisavate kogemusteta noorpoliitikule. Kui Keit Pentus saaks linnapeaks, siis tinglikult meenutaks see olukord pisut laste mänguväljakul mängivaid lapsi, kes võivad mängida kodu, poodi, maal käimist või ka linna juhtimist. Reaalses elus ja reaalsete võimalike tagajärgedega sellist mängu lubada ei tohiks – need peaks jääma mänguväljakule.

Keit Pentuse unistused Tallinna osas kõlavad pisut lihtsakoeliselt, sest ta ei paku välja reaalseid teid selliste eesmärkide saavutamiseks. Ka lapsed unistavad suurimast, parimast, võimsaimast, rikkaimast. Pole tähtis kas see on reaalne ja veel vähem puudub laste puhul arusaam sellise ülimuslikkuse saavutamise teedest.

Keit Pentuse lahenduste väljapakkumistest on teada näiteks tema osalemine Reformierakonna seitsme idee väljapakkumise juures, mida tänane Eesti Päevaleht Reformierakonna seitsmeks kriisiplaani sisutühjaks loosungiks nimetab.

3 kommentaari:

  1. Täiesti õige jutt. Linnapea peab olema väga suurte kogemustega inimene. Eriti praegusel raskel ajal.

    VastaKustuta
  2. Selle eest peame küll seisma, et meil õige linnapea tuleks.

    VastaKustuta
  3. Palun võtke jah midagi ette, et normaalse linnapea saaksime.

    VastaKustuta