22. märts 2009

Reform uputab linna


Saabuv kevad on linnatänavatele toonud üha rohkem vett ja kohati on tegemist lausa olukorraga, kus tuleb tõsiselt vaadata, kus ja kuidas liigelda saab. Tegemist on ühelt poolt lihtsalt loodusseadusliku paratamatusega, kuid teiselt poolt jällegi.... kui Reformierakonna suurel eestvedamisel ei kärbitaks kohalike omavalitsuste eelarveraha, siis oleks kohalikel omavalitsustel ka märksa rohkem võimalusi oma tänavaid ja teid arendada. Ka viisil, et me ei kohtaks linnas liigseid basseine.

Reformierakonna tõttu Tallinna tänavatel uputav vesi omab ka sümboolset tähendust. Nimelt on ju Reformierakond nii otseselt kui ka kaudselt selle taga, et meie majandus ja sotsiaalsfäär on iga päevaga rohkem vee all ja uppumas. Reformierakond ei tule riigi juhtimisega toime, kärbib eelarvet ja jätab seeläbi rahata palju kriitilise tähtsusega valdkondi. Rahastamatus annab uue hoo meie sotsiaal- ja majanduskeskkonna lagunemisele, mis toob kaasa maksulaekumiste vähenemise. Maksulaekumiste vähenemine toob kaasa uued kärped ja nii edasi.

Kevad läheb mööda ja tänavatelt kaob vesi ka ilma täiendava rahastuseta. Kas läheb iseenesest mööda ka meie liikumine mööda reformilikku allakäigutreppi? Ilmselt küll, sest kusagil on olemas põhi, kust enam allapoole minna ei saa. Iseküsimus on aga selles, kas me tahaksime sinnani kukkuda ja kas meie inimesed ei vääriks allakäiguspiraalist väljumist enne kõige madalamale tasemele jõudmist. Päris põhja kukkumisega on lisaks ka veel see probleem, et sealt ei pruugigi enam tõusta saada või vähemalt ei pruugi me meie põlvkonna jooksul jõuda tagasi sinnamaale, mida mäletame näiteks aastast 2006.

Seetõttu kutsun üles siiski rakendama meetmeid selleks, et aidata meid edasi ning mitte ootama, kui uputus looduslikul teel kaoks. See, et Reformierakond linna uputab ei ole hea ja selle vastu tuleb astuda samme.

1 kommentaar:

  1. Tallinn on tõepoolest üleni vett täis. Tuleks midagi teha jah.

    VastaKustuta