6. märts 2009

Tänavaaugud tapavad


Ma ei tea Tallinna linna ajaloost ühtegi linnapead, kes oleks samas mahus ja energiaga pidanud nõupidamisi, võidelnud välja rahasid ja teinud kõiki muid asjassepuutuvaid tegevusi Tallinna linna teede ja tänavate korrashoiuks, kui seda on teinud Keskerakonna esimehest Tallinna pikaaegne ja populaarne linnapea Edgar Savisaar.

Vaatamata aga Tallinna linnapea ja kogu linnavalitsuse tugeva meeskonna aktiivsele tegevusele on riigis võimul olev Reformierakond suutnud Tallinna linna rahade otsese ja kaudse kärpimisega jõuda olukorrani, kus ei ole võimalik kõiki teid ja tänavaid Tallinna vääriliselt korda saada – raha on läinud lihtsalt parempoolsete riigi koalitsioonipoliitikute lausliberalistlike majandusvigade kinnimaksmiseks.

Küsimus selles, et kas Reformierakonna juhid ja liikmed ei sõida oma autodega mööda Tallinna tänavaid, et nad pigem auke pooldavad kui Tallinnale vajalikud rahad annavad? Ilmselt sõidavad, kuid vastavalt nende visioonile oleme me varsti Euroopa rikaste tipus ja kõik võime sõita hiigelkogustes kütust võtvate suurmaasturitega, mille roolis tõepoolest tänavaauke ei märka.

Kui reformierekondlased Tallinnas peaksid teoreetiliselt võimule pääsema, siis kaoks ilmselt seegi teede ja tänavate remont, millele Tallinna linn on suutnud täna rahad välja võidelda. Aga ega Reformierakond seda juttu kohalike omavalitsuste valimistel ei räägi – neile on vajalikud ka väikeste autode juhtide hääled.

Seega saamaks lahti Tallinna tänavates haigutavatest aukudest (millest üks ilus Mustamäe oma jäi ka lisatud pildile) kutsun kõiki üles Keskerakondlikku linnavõimu toetama ja ütlema riigi parempoolsetele võimupoliitikutele välja oma otsustava hukkamõistva seisukoha selles küsimuses, et kohalike omavalitsuste rahasid vähemaks võetakse ja nende laenuvõimet piiratakse. Kui rahvas seda parempoolsetele selgitaks ja juba enne valimiste saabumist, siis on lootust kevadel ka kõik teed ideaalkorda saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar