23. märts 2009

Keskerakond võidab – Postimees kadestab ja korraldab valimisi


Tänane Postimees avaldas artikli pealkirjaga: „Keskerakond liigub kindlalt valimisvõidu suunas,” kus selgitatakse, et kui sügisel oleks rahva hoiakud samad märtsis tehtud rahvaküsitlusega, siis saavutaks Keskerakond valimistel konkurentide üle seljavõidu. Keskerakonna vahe Reformierakonna ees suureneb järjekindlalt, mis aga ei meeldi õukonnameediale.

Tulenevalt sellest on tõenäoliselt ka Postimees kirjutanud tänase juhtkirja teemal: „Kokku võtmise aeg – erakonnad peavad sügisesteks valimisteks väga hoolsalt valmistuma.” Juhtkirjas kutsub Postimees Keskerakonna konkurentparteisid üles aktiivsele tegevusele, et suuta juhtivale erakonnale kohalike omavalitsuste valimistel vastu seista. Juhtkiri annab selleks ka konkreetse valemi: 33 protsenti vastanuist on uuringu kohaselt öelnud, et ei tea, kelle poolt hääletada. Postimehe toimetuse hinnangul peaks neid hääli püüdma just Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja rahvaliitlased.

Arusaadavalt on Postimehele antud olukord mitte meeltmööda. Väljaanne on oma panuse läbi aegade teinud lausliberalistliku kogukonna toetamisele ja nende võimu kindlustamisele. Eesti rahvas aga ei ole sellest kitsa kliki mängust enam huvitatud ega kavatse mingil viisil enam sellega kaasa minna. Rahvas hakkab järjest rohkem eelistama erakonda, mis tegelikult nende huvide eest seisab ja mõtleb oma kitsa huvigrupi huvide asemel Eesti huvidele.

Eesti majanduses on asjad sedavõrd hulluks minemas, et oli ka viimane aeg sisulist ja Eesti huvides tehtavat poliitikat toetama hakata. Keskerakond on seda läbi aegade teinud ja valijad hakkavad seda üha selgemini mõistma. Rasketel aegadel eraldatakse ikka õiged poliitikud libapoliitikutest.


Valitsuse toetus hajub suitsuna taevaavarustesse, nagu juuresoleval pildil näha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar