24. märts 2009

Reformi valelikud trikid Tallinna linna kallal


Europarlamendi valimised lähenevad kiiresti. Sama on lood kohalike omavalitsuste valimistega. Üha rohkem on meedias informatsiooni selle kohta, kus kedagi süüdistatakse millegi valesti tegemises või millegi tegematta jätmises – vahest on välja mõeldud lausa valesüüdistusi.

Eriti tubli on selliste süüdistuste esitamises Reformierakond. Nimelt kasutab partei taktikat, et süüdistada kõiki teisi ja kõiges – ning eelkõige olukordades, mida ollakse ise loonud. Näiteid võib palju tuua alates lasteaedade rahastamisest ja lõpetades linnade pimendamisega. Reformierakond võtab kohalikelt omavalitsustelt raha, selle tulemusena jäävad eluliselt vajalikud valdkonnad rahastamata ning see annab reformierakonnale võimaluse näpuga näidata ja endale valimispunkte saada.

Üks teema, mida reformierakondlasest linnapeakandidaadi meeskond hakkab aktiivselt ülesse võtma, on Tallinna teed. Reformierakond hoolitseb Tallinna eelarvet kärpides igal viisil täna selle eest, et Tallinn oleks alarahastatud ja ei saaks mingil viisil endale pandud ülesandeid täita. Reformierakond teeb linnale piiranguid teede korrashoiuks, et siis kõigile kuulutada, et Tallinn ei saa linna majandamisega hakkama ja tuleks valida Reformierakonna kandidaate. Inimesed, kes asjasse ei süvene, võivadki seda juttu uskuda.

Ma kutsun käesolevaga inimesi lahtiste silmadega poliitmänge jälgima ja natukenegi läbi mõtlema, kes ja mis on ikkagi ühe või teise probleemi taga ja kas süüdistatakse õige asja eest või hoopis oma töö tegematajätmist teise kaela ajades. Inimesed ei ole lollid ja poliitika, mis püsib lollitamisel, ei saa jätkuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar