5. märts 2009

Eelarve suurpõleng


Me keegi ei taha hommikul üles ärgates näha oma aknast sellist suitsu, nagu juuresoleval pildil ja mille põhjuseks oli tänahommikune tulekahju Tallinnas Tammsaare teel Mustika kaubanduskeskuse ruumides.

Kahjuks sellised asjad juhtuvad ja neid ei ole võimalik täiel määral vältida. Küll aga saab ühiskond selleks valmis olla. Sellised juhtumid selgitavad meile veenvalt, kui oluline on ühiskonnas heade päästetöötajate olemasolu, nende professioonaalsus, pühendumus ja motiveeritus oma tööd hästi teha.

Meil on häid päästjaid vaid siis, kui meil on riik, kes neist hoolib, neile palka maksab, neile turvalisuse tagab ning annab neile kindluse töökoha säiluvuse osas. Riik ei koosne mitte maksude puudumisest ja nulliligi kärbitud eelarvest. Riik peab suutma olla tugev nii headel kui halbadel aegadel. Et oma inimeste eest seista peab riik vajadusel võtma laene või tegema maksualaseid ümberkorraldusi. Riigi juhtimatus ja lausliberalistlikult isevoolu teed laskmine meile edu ei too ega üldist turvalisust ei taga. Riigi omapäi kulgemine on taganud olukorra, et meie riigieelarve põleb täna täpselt sama suure leegiga, kui Mustamäe Mustika keskus täna hommikul.

Päästeteenistus tegi täna head ja ennastsalgavat tööd ja hoidis ära märksa hullema. Küsimus, mis siit tekib, on vaid selles, et kui Reformierakondlik lausliberalistlik koalitsion jätkab meie riigieelarve kokkukuivatamist viimaste kuude tempos, kas meil siis veel on päästetöötajaid, kes selliste õnnetuste korral meid operatiivselt toetavad.

Suurpõleng eelarves võib sellisel juhul levida ka mujale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar